Istoric

Gradina de Vara Alhambra – prima gradina istorica din Bucuresti

1916 – Se inaugureaza Gradina de Vara „Alhambra”, proiectia de debut fiind pelicula franceza „Voyage dans la lune”. Construita in stil eclectic dupa planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu, cel care a lucrat in perioada interbelica si la Palatul Regal, gradina a fost proiectata ca un templu al artei.

In perioada interbelica devine unul dintre cele mai luxoase si elitiste spatii de teatru si film din sud-estul Europei.

1948 – Ansamblul cinema si gradina de vara este nationalizat de regimul comunist. Dupa ce in anii ’50 se numeste „I. C. Frimu” (erou al miscarii comuniste), undeva in anii ’60 se revine la denumirea de „Capitol”.

Aprox. 1968 – Gradina de vara este inchisa, in urma degradarii

1991 – Cinema Capitol si Gradina de vara Capitol intra in administrarea Regiei Autonome a Distributiei si Exploatarii Filmelor „RomaniaFilm”, iar la scurt timp, ambele sunt inchise si, din acel moment, nu s-a mai facut niciun fel de investitie.

2021 – Asociatia Culturala Teatrul Independent Elisabeta incepe proiectul de reamenajare a Gradinii Alhambra, cu scopul de a reda Bucurestiului un spatiu cultural istoric. Cu o capacitate de 150 de persoane, Gradina Alhambra isi pastreaza si destinatia de restaurant, fiind gata sa-si primeasca spectatorii la concerte, proiectii de film, iar in viitor si la spectacole de teatru.